Dragi prieteni ai Asociației Civice Tempora Satu Mare și ai revistei „Eroii Neamului”, cu toate că proiectul nostru din acest an nu a fost admis spre finanțare de către Consiliul Județean Satu Mare, noi continuăm să ne facem treaba și să aducem bucurie în rândurile românilor sătmăreni.

Astfel, în data de 6 iulie 2024, începând cu ora 17.00, o să avem plăcerea de a-l avea din nou în mijlocul nostru pe părintele prof. univ. dr. habil. Constantin-Valer Necula de la Sibiu, pentru a susține deja tradiționala Conferință „Eroi și Martiri”, unde altundeva decât în Catedrala Ortodoxă Română „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare, prima biserică ortodoxă zidită din municipiul nostru, ctitorie, în mare măsură, a Armatei române ce eliberase aceste meleaguri la 19 aprilie 1919.

Ne bucură faptul că, deși ne sunt puse piedici serioase, am reușit să organizăm și cea de-a 4-a ediție a Conferinței atât de sugestiv numite – „Eroi și Martiri”, prin care încercăm să aducem argumente și să arătăm că eroismul – jertfa supremă pentru neam și glia străbună este aidoma cu mucenicia – jertfa supremă pentru Hristos Domnul. Conform credinței noastre ortodoxe, a tradiției moștenite de la înaintași, atât mucenicii cât și eroii sunt cetățeni de vază ai Raiului, pentru că au luptat și și-au dat viața pentru idealuri mărețe: credință, libertate, demnitate….

Vă așteptăm, așadar, sâmbătă, 6 iulie 2024, la Catedrală, pentru a petrece câteva ore în compania unuia din cei mai apreciați comunicatori, nu doar al Bisericii Ortodoxe Române, ci și, în general, al întregii Românii, cu ecouri și aprecieri deosebite mult peste granițele țării și nu neaparat în diaspora noastră, ci în mediile ce țin de alte nații, alte culturi, alte credințe etc.. Așa după cum spuneam la una din conferințele susținute în ultimii ani de Domnia Sa la Satu Mare, părintele Necula este un bun național și avem obligația de a-l proteja și promova cu orice prilej și cu orice preț! Noi încercăm să facem acest lucru la nivelul municipiului și județului nostru. Sper să nu dezamăgim! Nici pe părinte, nici publicul sătmărean…

În acest sens, țin să subliniez faptul că, dat fiind disconfortul de anul trecut, generat de slaba audiție, am luat măsuri pentru a avea o sonorizare de înalt nivel, asigurată de domnul Sergiu Dacian, cel care realizează acest aspect de ceva vreme cu ocazia prezenței ierarhilor noștri la Catedrală. Totodată, discursul părintelui Necula va fi înregistrat și va putea fi reauzit/revăzut în cadrul emisiunii de la NordVest TV – Glasul Bisericii a părintelui dr. Cristian Boloș, căruia îi mulțumim pentru găzduire, colaborare și pentru tot ceea ce însemnă organizarea uni astfel de eveniment.

În concluzie, vă așteptăm cu drag la o nouă incursiune în tainele muceniciei și eroismului românesc descifrate de părintele Constantin-Valer Necula sâmbătă, 6 iulie, ora 17.00.

Doamne ajută!

Președintele Asociației Civice Tempora,

Redactor coordonator al revistei „Eroii Neamului”

Colonel (r) Voicu Șichet

https://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2024/06/inv-722x1024.jpghttps://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2024/06/inv-150x150.jpgadmintemporaActivitățiDiverseDragi prieteni ai Asociației Civice Tempora Satu Mare și ai revistei „Eroii Neamului”, cu toate că proiectul nostru din acest an nu a fost admis spre finanțare de către Consiliul Județean Satu Mare, noi continuăm să ne facem treaba și să aducem bucurie în rândurile românilor sătmăreni. Astfel, în data...Asociatia Civica Tempora Satu Mare