Dragi prieteni și cititori ai revistei Eroii neamului și ai Asociației Civice Tempora,

Am bucuria să consemnez şi aici, după ce ştirea a apărut în presă, faptul că proiectul iniţiat în 2018 la Parlamentul României pentru acordarea titlului de Erou al Naţiunii Române pentru părintele dr. Vasile Lucaciu a fost adoptat cu majoritate covârşitoare de voturi de către Camera Deputaţilor, în şedinţa din 8 martie 2022. Astfel, vom avea bucuria ca Centenarul trecerii la cele veşnice a părintelui Lucaciu – 28/29 noiembrie – să fie marcat cu această frumoasă realizare, iniţiată de subsemnatul şi marele patriot şişeştean col (rtg) Gavril Babiciu, dusă la bun sfârşit de parlamentarii sătmăreni (Romeo Nicoară – care a depus proiectul în 2018, şi Adrian Cozma – care a făcut demersuri pentru reluarea dezbaterii în această sesiune) şi colegii lor. Iată că se poate! Iată că eforturile noastre nu au fost în zadar, cu răbdare şi perseverenţă acestea au dat roadele aşteptate! Sătmărenii şi maramureşenii trebuie să fie mândri că strălucitul lor înainaş a devenit, alături de Avram Iancu, EROU AL NAŢIUNII ROMÂNE! Mulţumim tuturor celor ce au spijinit acest proiect şi dăm slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să trăim şi astfel de momente de bucurie, în această perioadă în care, abia scăpaţi de pandemie, spectrul sumbru al războiului planează asupra noastră!

Consider că nu puteam primi o mai îmbucurătoare veste în acest context al apariţiei numărului aniversar – 50 – al revistei noastre. Este o frumoasă încununare a eforturilor noastre de a promova şi păstra în conştiinţa cititorilor noştri, sătmăreni sau nu, adevăratele valori ale acestui popor şi necesitatea de a ne preţui mereu şi mereu, cu recunoştinţă şi plecăciune, înaintaşii care au făurit acestă țară şi ne-au lăsat-o moştenie s-o ducem mai departe, s-o dezvoltăm, s-o facem mai mândră, mai demnă, mai „tandră” (dacă-mi este permis termenul) cu toţi fiii ei, rămaşi acasă sau risipţi prin lume. Nădăjduim că va veni vremea când, dacă nu toţi, dar cei mai mulţi se vor întoarce la sânul Patriei-mamă. Şi aici nu mă refer doar la indivizi plecaţi în lume precum fiul risipitor din evanghelie, ci şi la cei care au fost nevoiţi de istorie să-şi ducă viaţa pe pământ românesc, dar în ţară străină!! Doamne ajută!

Pentru cei interesați postăm textul de lege, adoptat de Parlament și trimis pentru promulgare președintelui României, prin care părintele dr. Vasile Lucaciu a fost declarat Erou al Naţiunii Române, expunerea de motive și articolul apărut în Informația Zilei dedicat acestui important eveniment pentru poporul român, în special pentru cel trăitor în Ardeal.

Colonel (r) Voicu Șichet

https://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2022/03/CD-1-1024x942.jpghttps://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2022/03/CD-1-150x150.jpgadmintemporaActivitățiDiversePersonalități ale UniriiDragi prieteni și cititori ai revistei Eroii neamului și ai Asociației Civice Tempora, Am bucuria să consemnez şi aici, după ce ştirea a apărut în presă, faptul că proiectul iniţiat în 2018 la Parlamentul României pentru acordarea titlului de Erou al Naţiunii Române pentru părintele dr. Vasile Lucaciu a fost...Asociatia Civica Tempora Satu Mare