Simbol naţional, drapelul care i-a însufleţit pe români în momente grele de luptă, dar şi de bucurie, este sărbătorit în fiecare an în 26 iunie. Data a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii române.

Drapelul României poate fi arborat oricând, fără constrângeri, de persoane fizice la domiciliul sau reşedinţa lor, sau de persoane juridice la sediile acestora.

Semnificaţia culorilor drapelului este următoarea:

Roşul semnifică sângele înaintaşilor noştri vărsat pe pământul românesc de-a lungul veacurilor. El îndeamnă ca dragostea faţă de neam şi de ţară să fie la fel de aprinsă ca focul roşului din steag.

Galbenul exprimă grandoarea ţării, prestigiul şi virtutea.

Albastrul semnifică seninul cerului, al cugetului şi gândirii neamului românesc, credinţa şi puterea cu care suntem legaţi de pământul patriei.

 Istoria Drapelului Naţional începe în 1834, când Alexandru Ghica Vodă domnitorul Ţării Româneşti, a obţinut de la otomani învoirea „de a pune steag românesc corăbiilor negustoreşti şi oştirii”. Steagul pentru corăbii avea două culori: galben şi roşu, iar cel al armatei trei: roşu, galben şi albastru şi un vultur la mijloc.În timpul Revoluției de la 1848 Tricolorul a fost adoptat ca simbol al naţiunii, iar după abdicarea domnitorului Gheorghe Bibescu şi instaurarea Guvernului provizoriu de la Bucureşti, a fost promulgat decretul de instituire a Drapelului Naţional.

Drapelul României a fost onorat marți dimineața, în cadrul manifestărilor organizate la Satu Mare, în Piața 25 Octombrie.

Zeci de sătmăreni au fost prezenți la onorarea drapelului național, unul dintre cele mai puternice simboluri ale statalităţii, independenţei, suveranităţii şi unităţii naţionale, cum îl denumea marți dimineață președintele României, Klaus Iohannis.

După ce drapelul a fost sfințit și sărutat de către autorități, a fost înălțat pe catarg. Cadrele MAI și sătmărenii prezenți au cântat imnul României.

La inițiativa Asociației Civice Tempora, în cadrul manifestărilor, instituțiile din sistemul de apărare și ordine publică sătmărene au oferit 10 drapele unor școli din județul Satu Mare.
 La Carei au fost organizate manifestări la Monumentul Ostasului Roman asa cum relatează site-urile http://www.buletindecarei.ro/ și https://opiniedecarei.com/2018/06/26/ziua-drapelului-national-sarbatorita-la-carei-galerie-foto/.
https://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2018/06/IMG-20180626-WA0028-768x1024.jpghttps://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2018/06/IMG-20180626-WA0028-150x150.jpgadmintemporaCentenarul UniriiSimbol naţional, drapelul care i-a însufleţit pe români în momente grele de luptă, dar şi de bucurie, este sărbătorit în fiecare an în 26 iunie. Data a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii române. Drapelul...Asociatia Civica Tempora Satu Mare