Peste o mie de elevi au dat viaţă în data de 27 martie, la împlinirea celor 100 de ani de la unirea Bsarabiei cu România, unui flash-mob cu tema „România 100 – Mai uniți, mai puternici!”. Înarmaţi cu pancarte, pe platoul de marmură din faţa Prefecturii, ei au transmis un mesaj de unitate naţională.

https://www.salajeanul.ro/peste-o-mie-de-elevi-au-transmis-mesajul-romania-100-mai-uniti-mai-puternici-17349

Tot cu acest prilej a început Caravana Unirii prin localităţile judeţului Sălaj. În an Centenar, la nivelul judeţului Sălaj se desfăşoară un proiect cu o puternică rezonanţă: Caravana Unirii, care pentru început a poposit la Bocşa, comuna natală a lui Simion Bărnuţiu.

https://www.salajeanul.ro/la-bocsa-s-a-jucat-hora-unirii-17359

Și să nu-l uităm pe Ioan Ossian – omul care a condus primul liceu românesc din Sălaj după Marea Unire.

Ioan Ossian – omul care a condus primul liceu romanesc din Salaj dupa Marea Unire   Acum 100 de ani, Ioan Ossian era printre primii intelectuali care aduceau învățământul romanesc în Sălaj, iar pe data de 4 ianuarie 2018 s-au împlinit 65 de ani de când Ioan Ossian, unul din marii dascăli ai acestei părți de țară, sfârșea în mod tragic, departe de familia sa, la Canal, la Capul Midia, județul Constanța. Era încă una din nenumăratele victime ale sistemului de represiune comunist, având doar „vina” de a fi aparținut elitei românești interbelice.

http://www.graiulsalajului.ro/ioan-ossian-omul-care-condus-primul-liceu-romanesc-din-salaj-dupa-marea-unire-a-59393

https://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2018/03/flash-mob-2.jpghttps://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2018/03/flash-mob-2-150x150.jpgadmintemporaCentenarul UniriiPeste o mie de elevi au dat viaţă în data de 27 martie, la împlinirea celor 100 de ani de la unirea Bsarabiei cu România, unui flash-mob cu tema „România 100 - Mai uniți, mai puternici!”. Înarmaţi cu pancarte, pe platoul de marmură din faţa Prefecturii, ei au transmis...Asociatia Civica Tempora Satu Mare