Dragi prieteni ai Asociaţiei Civive Tempora Satu Mare şi ai revistei Eroii Neamului,

În pragul Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului Iisus Hristos, avem bucuria de a vă oferi spre lectură un nou număr al revistei noastre. Ne cerem iertare pentru că nu am reuşit să scoatem şi ediţia tipărită, însă în acest an am întâmpinat multe greutăţi de ordin financiar, astfel că cei care s-au obişnuit să o citească „clasic” trebuie să mai aştepte până după sărbători.

Cu ajutorul Domnului şi prin efortul redactorilor şi colaboratorilor noştri, am reuşit să închegăm din nou 96 de pagini de istorie, cultură şi spiritualitate românească, care sperăm să ajungă la inima dumneavoastră şi să constituie un factor de echilibru şi încurajare în aceste vremuri tulburi pe care le trăim în prezent. Şi să nu uităm că mai „fost-au vremuri grele”, iar înaintaşii noştri trecut-au peste ele. Cu credinţă în Dumnezeu şi cu dragoste de glia străbună.

Cu părere de rău, am mai spus-o şi cu alte ocazii, constatăm că nu se face administarea ţării în interesul poporului român, astfel că după aproape 16 ani de la aderarea noastră la Uniunea Europeană am rămas tot un fel de cenuşereasă a bătrânului continent. Exemplul cu refuzul aderării ţării noastre la Spaţiul Schengen este doar una din palmele pe care le ia peste obraz poporul român în ultima vreme datorită incapacităţii clasei politice de pe Dâmboviţa de a impune România ca un jucător serios pe tabla de şah, ca un partener de rang egal cu celelalte state membre. Nu comentez! Au făcut-o mulţi şi mult, cunoscători sau nu a ceea ce seîntâmplă pe plan extern, însă, cu toată reaua voinţă evidentă a Austriei, cred că vina o poartă conducerea ţării pentru că nu a făcut nimic pentru a preîntâmpina şi para din faşă o astfel de atitudine.

Nu mai aduc în atenţie bulversarea societăţii româneşti şi europene cauzată de „operaţiunea specială” a Rusiei în Ucraina, operaţiune ce a devenit război get-beget, unul dur, nimicitor şi crud, cu perspective sumbre în ceea ce priveşte încheierea lui într-un viitor apropiat…

Cu toate acestea, trebuie să rămânem optimişti, să avem încredere în capacitatea poporului român de a-şi „reveni din pumni”, sperând în ieşirea la rampă a minţilor luminate, cu dragoste de neam şi ţară, care să facă puţină ordine în politică şi administraţie, să pună la baza dezvoltării societăţii adevăratele valori naţionale! Pentru aceasta, însă, este nevoie de recurs la memorie, la istorie, la trecut, pentru că cine nu-l cunoaşte, sau îl ignoră, riscă să-l retrăiască! Drept urmare, citiţi cu încredere articolele din revista Eroii Neamului, unde veţi găsi suficiente exemple de oameni ce s-au dăruit cu tot ce au avut mai bun propăşirii neamului românesc. Iar tânăra generaţie ar fi bine să le urmeze exemplul!!

Fie ca Sfintele sărbători să-i găsească pe toţi românii bine şi sănătoşi, să le petreacă creştineşte, cu pace şi linişte sufletească, iar anul care vine să fie şi un nou început al unei Românii demne, suverane şi prospere!! Aşa să ne ajute Dumnezeu!!

Lectură plăcută şi Sărbători fericite!!

https://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2022/12/EN53-final-2.pdf

Redactor coordonator,

Colonel (r)

    Voicu Şichet

https://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2022/12/EN53.jpghttps://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2022/12/EN53-150x150.jpgadmintemporaDiverseRevista EROII NEAMULUIDragi prieteni ai Asociaţiei Civive Tempora Satu Mare şi ai revistei Eroii Neamului, În pragul Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului Iisus Hristos, avem bucuria de a vă oferi spre lectură un nou număr al revistei noastre. Ne cerem iertare pentru că nu am reuşit să scoatem şi ediţia tipărită, însă...Asociatia Civica Tempora Satu Mare