Asociația Civică Tempora are onoarea de a vă înfățișa câteva din momentele importante ale manifestării Festivalul Candela 2018, organizată de revista Candela din Montreal, dedicată Centenarului Marii Uniri.

Dna Angela Faina a primit din partea  Asociației Civice Tempora , personal din partea domnului colonel Voicu Șichet , o donație pentru romanii din Canada, pentru  Revista Candela și festivalul  Candela.  Aceste materiale au o semnificație deosebită în acest an Centenar, cărți, reviste, drapel și insigne  ce au o puternica semnificație patriotică în aceste momente  de mare sărbătoare pentru toți românii de pretutindeni.     

     Enumerăm aceste materiale:

–  cărțile despre Vasile Lucaciu și al căror autor este dl colonel Voicu Șichet ne  prezintă figura marelui luptător pentru drepturile politice și sociale ale ardelenilor oprimați de regimul maghiar și pentru unirea Transilvaniei cu România.  Vasile Lucaciu, a fost un exponent de seamă a luptei  ardelenilor în perioada  1875-1918 și  coautor al Memorandumului către împaratul austro-ungar . Din aceasta cauză, luptând  pentru drepturile  ardelenilor a fost  deținut politic în închisorile maghiare. A fost numit  ”leul de la Sișești’ ,  pentru hotărârea dârzenia și determinarea cu care a crezut în forța cuvântului și a acțiunilor  sale, care au fost în final încununate de succes, Marea Noastră Unire de la 1 Decembrie 1918.

 –  câteva exemplare din revistele Eroii Neamului, editate de către Asociația Civică Tempora . 

 –  drapelul de mătase albă pe care este figurată emblema Centenarului.

  –  insigne cu emblema Centenarului.

     Organizatorii au mulțumit Asociației Civice Tempora din Satu Mare și personal d-lui colonel Voicu Șichet pentru gestul său frumos și generos de a trimite aceste materiale pentru ca festivalul revistei să fie cât mai reușit și să trezească în inimile diasporei românești de la Montreal puternice sentimente patriotice.

     Mulțumirile și aprecierile românilor din Montreal au fost transmise și generoșilor patrioți sătmăreni, alături de salutări  călduroase din metropola canadiană. 

          

https://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2018/11/DSCN00841.jpghttps://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2018/11/DSCN00841-150x150.jpgadmintemporaCentenarul UniriiAsociația Civică Tempora are onoarea de a vă înfățișa câteva din momentele importante ale manifestării Festivalul Candela 2018, organizată de revista Candela din Montreal, dedicată Centenarului Marii Uniri. Dna Angela Faina a primit din partea  Asociației Civice Tempora , personal din partea domnului colonel Voicu Șichet , o...Asociatia Civica Tempora Satu Mare