Prin grija Muzeului Județean Satu Mare în data de 21 Septembrie 2018, ora 18:00, în anul Centenarului, se va organiza la Gyula Ungaria, manifestarea Centenarul în ipostaze identitare, cu secțiunile:

-Prezentarea Catalogului multilingv: Centenarul în ipostaze identitare, autor dr. Daniela Bălu.

RO-SMbooks – promo, prezentări de cărți, reviste, albume cu tematica: Primul Război Mondial, Personalități sătmărene implicate în realizarea Marii Uniri, revista Eroii Neamului, alte publicații dedicare Centenarului.

ROmânIA în cântece și dansuri tradiționale – spectacol folcloric susținut de Ansamblul folcloric Cetatea Codrului – Ardud.

Proiect organizat cu sprijinul: Consiliului Județean Satu Mare, Ministerului Culturii și Identității Naționale – Direcția Județeană pentru Cultură Satu Mare, Consulatului General al României la Gyula, Ungaria, Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, Primăriei Ardud, Forumului Democrat German Satu Mare, Asociației Civice ”Tempora” Satu Mare, Asociației Fotoclub ”Vasile Venig Laszlo”, Carei.