Într-o atmosferă de sărbătoare creștină,  în anul Centenar, în data de 15 august 2018, în curtea Bisericii Ortodoxe Adormirea Maicii Domnului din Tășnad, după finalizarea liturghiei prilejuite de praznicul Adormirii Maicii Domnului, un sobor de preoţi din Tășnad şi împrejurimi, a sfințit catargul cu drapelul național al României, realizat în urma unei rodnice colaborări a Asociației Civice Tempora cu părintele Marian Crainic şi inimoşii consilieri parohiali.

Servicul militar a fost asigurat de un detaşament ale unităţilor militare din Garnizoana Satu Mare.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, ai unităţilor militare şi ai altor instituţii, printre care primarul orașului Grieb Francisc, Cecilia Marinescu de la cabinetul prefectului, Ciprian Ardelean consilier județean.

În cuvântul său preotul paroh Marian Crainic, a trecut în revistă istoria de 30 de ani a noii catedrale din Tășnad, a cărei piatră de temelie a fost pusă în condiții ilegale pe vremea comunismului în data de 15 august 1988, ceea ce i-a adus multe neplăceri preotului de atunci, răposatul Gheorghe Rezei. Marian Crainic a mulțumit Asociației Civice Tempora pentru sprijinul acordat în amplasarea acestui catarg.

Col. (R) Voicu Șichet a multumit autorităților pentru sprijin și a spus că drapelul acesta este un mijloc prin care se cinstește jertfa înaintașilor. De asemenea s-a referit la proiectul reamplasării Statuii Eroului Necunoscut la Satu Mare, contribuția fiecărui locuitor al județului Satu Mare fiind importantă.

https://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG-20180815-WA0014-1-768x1024.jpghttps://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2018/08/IMG-20180815-WA0014-1-150x150.jpgadmintemporaDiverseÎntr-o atmosferă de sărbătoare creștină,  în anul Centenar, în data de 15 august 2018, în curtea Bisericii Ortodoxe Adormirea Maicii Domnului din Tășnad, după finalizarea liturghiei prilejuite de praznicul Adormirii Maicii Domnului, un sobor de preoţi din Tășnad şi împrejurimi, a sfințit catargul cu drapelul național al României, realizat...Asociatia Civica Tempora Satu Mare