S-a înălțat catargul și sfințit drapelul național la Biserica Ortodoxă Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Carei
În urmă cu 2000 de ani pe muntele Tabor, în ziua de 6 august, apostolii Mântuitorului s-au convins că acesta nu este doar un prooroc al lui Dumnezeu, ci chiar Fiul Său.
Iisus, împreună cu trei dintre mucenicii cei mai apropiaţi, Petru, Iacob si Ioan, au urcat pe muntele Tabor ca să se roage. Pe muntele Tabor, pe când Iisus se ruga, apostolii, moleşiţi de somn, tresar deodată la o privelişte nemaivăzută: chipul Mântuitorului s-a făcut altul, faţa Lui strălucea ca soarele, iar hainele Lui se făcuseră albe că zăpada.
Astăzi muntele Tabor a fost la Carei. Începând de astăzi Careiul s-a schimbat la față. Începând de azi un catarg cu drapelul național va fi pavăză pentru toți locuitorii orașului, dar și pentru cei care îl vizitează, va fi un semn prin care generația actuală lasă pentru cei ce vor veni însemne ale respectului și recunoștinței pentru cei ce au făurit România Mare, la 1918.
Într-o atmosferă de sărbătoare creștină, în anul Centenar, în data de 5 august 2018, în curtea Bisericii Ortodoxe Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Carei, la Vecernia dinaintea sărbătorii Schimbării la Față a Domnului și Sfântului Paraclis din postul premergător Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, un sobor de preoţi din Carei şi împrejurimi, în frunte cu noul episcop vicar al Maramureşului şi Sătmarului, P.S. Timotei Bel Sătmăreanul a sfințit catargul și drapelul național, realizat prin contribuția Asociației Civice Tempora.
Servicul militar a fost asigurat de 3 detaşamente ale unităţilor militare din Garnizoana Satu Mare.
La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, ai unităţilor militare şi ai altor instituţii.
Prefectul Darius Filip a spus că cel mai bun loc pentru un catarg este la biserică și mai ales la Carei, ultima brazdă de pământ eliberată. A mulțumit Asociației Tempora pentru că se încăpățânează să lase ceva de Centenar.
Primarul Kovacs Eugen a vorbit despre unitate pace și respect între naționalitățile din România.
Col. (R) Voicu Șichet a multumit autorităților pentru sprijin și a spus că drapelul acesta este un mijloc prin care se cinstește jertfa înaintașilor, iar obiectivul sfințit azi este dedicat memoriei ostașilor români care la Mărășești în 6 august 1917 au înregistrat prima victorie.
În final a vorbit despre proiectele Asociației Tempora din anul Centenar, printre care, cel mai important: Reamplasarea Statuii Eroului Necunoscut în Satu Mare.