Stimați prieteni ai revistei Eroii Neamului și ai Asociației Civice Tempora Satu Mare, iată-ne ajunși la numărul 58, primul din acest an, tipărit în aceleași condiții grafice cu care am obișnuit cititorii, dar mai ales cu articole la fel de atractive, bine documentate și cu adresabilitate într-un larg cerc de cititori, de la elevi, profesori, clerici și iubitori de istorie, până la cercetători și istorici consacrați. Din păcate, a apărut sub auspicii deloc încântătoare!! După cum multă lume a aflat, proiectul depus de asociația noastră în acest an, ca de altfel în fiecare an din 2017 încoace, pentru finanțare din partea Consiliului Județean Satu Mare în baza Legii 350/2005, a fost respins. Respinsă ne-a fost și contestația depusă față de decizia Comisiei de evaluare.

Având în vedere activităţile pe care le-am propus, motivele invocate în primă instanță de către Comisia de evaluare au fost cel puțin hilare, respectiv  Proiectul cultural nu are o arie mare de desfăşurare și Proiectul cultural nu se desfășoară în 2 zile consecutive. Am explicat foarte clar în contestații că editarea unei reviste cu apariție trimestrială și a unui volum nu au nimic de a face cu un spectacol, un simpozion sau o altă manifestare cu public, ci necesită muncă aproape continuă pe întreg parcursul anului. Așa după cum prima comisie nu a înțeles acest lucru, nu a încețeles nici cea de soluționare a contestațiilor, ba mai mult, aceasta din urmă a analizat și din alte puncte de vedere proiectul, dar nu au mai făcut referire la primul motiv, cel cu aria de desfășurare. Aici, onorata Comisie de evaluare chiar a abuzat flagrant, în condițiile în care revista și volumul despre veterani urma să ajungă în toate unitățile de învățământ preuniversitar, bibliotecile publice și locașurile de cult ortodoxe și greco-catolice din județul Satu Mare, precum și la alte instituții de cultură, educație și spiritualitate românească din țară și din străinătate.

În concluzie, la acest moment nu avem asigurată finanțarea din partea Consiliului Județean Satu Mare, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare urmând a ne adresa instanței pentru o justă soluționare, dat fiind că am găsit suficiente argumente în favoarea noastră, inclusiv de ordin legislativ. Nu intru în amănunte, o vor face oamenii de meserie, respectiv avocații, şi nici nu doresc să fiu patetic, doar atrag atenția că ar fi posibilă blocarea întregului program de finanțare până la soluționarea cauzei!

Cu toate acestea, numărul de față a apărut, ca de obicei, ca fiind sprijinit financiar de către Consiliul Județean Satu Mare, dat fiind că era pregătit anterior deciziilor de respingere, inclusiv început procesul de tipărire a celor 650 de exemplare, la fel ca anul trecut.

În aceste condiții, începând cu numărul următor, vom reduce mult tirajul, iar distribuirea, pe cale de consecință, va fi restrânsă, astfel încât să putem scoate toate celelalte 3 numere prevăzute în acest an din resurse proprii. În acest scop, ne-ar ajuta mult aportul financiar cât de mic din partea celor ce au posibilități și sunt interesați de păstrarea și promovarea valorilor autentice ale poporului român, printre care cinstirea memoriei înaintașilor, a eroilor și veteranilor de război care și-au jertfit tinerețea și viața de familie, ba și-au dat chiar sângele și viața pentru neatârnarea țării și păstrarea tradițiilor culturale și spirituale ale neamului românesc.

Pentru cei care doresc să contribuie la continuarea în condiții cât mai bune a editării revistei Eroii Neamului și a derulării altor activități cultural-patriotice organizate de asociația noastră, pun la dispoziție datele necesare:

ASOCIAȚIA CIVICĂ TEMPORA SATU MARE, CIF: 22948850, IBAN: RO41 BTRL 0310 1205 F840 98XX, Banca Transilvania.

Pentru alte informații, datele mele de contact le găsiți pe Coperta 2 a revistei.

Cu respect și considerație, cu nădejdea că va veni soarele și pe ulița noastră, pentru că, nu-i aşa? „nu mor caii când vor câinii”,

Redactor coordonator,

Colonel (r) Voicu Șichet

Descarcă Revista Eroii Neamului nr. 58

https://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2024/05/RevEN58.jpghttps://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2024/05/RevEN58-150x150.jpgadmintemporaActivitățiRevista EROII NEAMULUIStimați prieteni ai revistei Eroii Neamului și ai Asociației Civice Tempora Satu Mare, iată-ne ajunși la numărul 58, primul din acest an, tipărit în aceleași condiții grafice cu care am obișnuit cititorii, dar mai ales cu articole la fel de atractive, bine documentate și cu adresabilitate într-un larg cerc...Asociatia Civica Tempora Satu Mare