Printre atâtea știri negative despre pandemia COVID 19, despre semeni de ai noștri din țară sau din alte părți decedați ca urmare a infectării cu acest virus, vă aducem la cunoștință dragi sătmăreni, că o importantă instituție de cultură din județul nostru a fost onorată de Președintele Klaus Werner Iohannis (Decretul prezidențial).

Este vorba de Muzeul Județean Satu Mare, căruia șeful statului i-a conferit Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” pentru dăruirea cu care s-au implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri.

Și amintim doar câteva din aceste activități puse în operă de doamna Daniela Bălu, una dintre colaboratoarele Asociației Civice Tempora:

CENTENARUL în ipostaze identitare și prezentarea catalogului multilingv dedicat, în Michaelerplatz – piaţa publică de la porţile Hofburg (Palatul Imperial din Viena) și la Consulatul General al României la Gyula, precum și la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria (UCRU).

http://ÎN ANUL CENTENAR MUZEUL JUDEȚEAN SATU MARE ȘI ASOCIAȚIA CIVICĂ TEMPORA AU DUS LA VIENA ”UN PIC DIN ROMÂNIA”

http://www.rador.ro/2018/09/25/centenarul-in-ipostaze-identitare-la-gyula-ungaria/

De asemenea pentru contribuția la Reamplasarea Statuii Eroului Necunoscut în Piața Libertății din Municipiul Satu Mare.

Ne bucurăm pentru reușita Muzeului Județean, la care ne-am adus și noi contribuția și  mulțumim totodată pentru sprijinul acordat în proiectele pe care le-am derulat până în prezent: Statuia Eroului Necunoscut și Revista Eroii Neamului.

În final vă reamintim dragi sătmăreni că și dumneavoastră puteți fi Eroi ai neamului. Nu ca și strămoșii noștri, care au luat armele din rastel pentru eliberarea vreunui teritoriu sau pentru câștigarea libertății, ci printr-un simplu gest. Stând în casă.

Vă dorim multă putere pentru a trece peste momentele grele cu care ne confruntăm toți și multă sănătate!

https://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2020/03/medalie.jpghttps://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2020/03/medalie-150x150.jpgadmintemporaDiversePrintre atâtea știri negative despre pandemia COVID 19, despre semeni de ai noștri din țară sau din alte părți decedați ca urmare a infectării cu acest virus, vă aducem la cunoștință dragi sătmăreni, că o importantă instituție de cultură din județul nostru a fost onorată de Președintele Klaus Werner...Asociatia Civica Tempora Satu Mare