În data de 24 Martie 2018  s-a aniversat la Carei 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.  A fost oficiat un serviciu religios la bustul Regelui Ferdinand al României și depusă o jerbă de flori din partea Asociaţiei ASTRA Carei, organizatoarea principala a manifestării.

 

Cu același prilej a fost lansata cartea “Regele Ferdinand I . O poveste adevărată. Basarabia 1918” , autor Neculai Moghior, prezentarea fiind realizată de col(r) dr. Constantin Moşincat.

 

Orașul Careii Mari a fost vizitat de regele Ferdinand I la 25 mai 1919, localitatea devenind un Ierusalim al recunoştinţei, suveranul fiind întâmpinat de reprezentanţi din tot ţinutul nord-vestic, repetându-se într-un fel participarea de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.

Vizita la Carei a Regelui Ferdinand al României                         http://www.buletindecarei.ro/wp-content/uploads/2015/01/rege-ferdinand-careii-mari-preoti.jpg

 

 

 

 

 

https://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2018/03/unire-basarabia-mihai-georgi.jpghttps://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2018/03/unire-basarabia-mihai-georgi-150x150.jpgadmintemporaCentenarul UniriiÎn data de 24 Martie 2018  s-a aniversat la Carei 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.  A fost oficiat un serviciu religios la bustul Regelui Ferdinand al României și depusă o jerbă de flori din partea Asociaţiei ASTRA Carei, organizatoarea principala a manifestării.   Cu același prilej a...Asociatia Civica Tempora Satu Mare