Epilogul „arbitrajului” de la Viena!
Ca într-o melodramă de gust învechit, dar plină de deznodăminte drepte, toţi cei vinovaţi de mutilarea Transilvaniei şi-au primit o cumplită pedeapsă. Hitler s-a prăbuşit sub ruinele Reichului său; Mussolini a fost împuşcat ca un fugar la margine de drum; Ribbentrop a sfârşit în spânzurătoare; Ciano la stâlp, sub gloanţele poruncite de bunicul copiilor lui; Teleky s-a sinucis când nemţii l-au descoperit că îi trăda; Csaky a murit în condiţii stranii la două luni după funestul arbitraj; iar Bîrdossy, ministrul ungar la Bucureşti a fost executat în 1946”.
La 30 aprilie 1945, în timpul ultimelor lupte grele în Berlin, pe când trupele sovietice se aflau la mică distanță de cancelaria Reich-ului, Hitler s-a sinucis. Trupul lui și cel al Evei Braun (cu care se cununase în ziua precedentă și care s-a sinucis simultan) au fost depuse în craterul unei bombe, stropite cu benzină de către Otto Günsche și alte ajutoare din Führerbunker și li s-a dat foc când Armata Roșie se apropia și continuau bombardamentele. Înainte de a se sinucide, Hitler își otrăvise câinele pentru a testa otrava.
În primăvara lui 1945, când era clar că Axa pierduse războiul, după înfrângerea totală a armatelor germane din nordul Italiei, Benito Mussolini, împreună cu amanta sa, Clara Petacci, încearcă să fugă spre Elveția.
Partizanii italieni comuniști i-au capturat la Dongo și fără judecată, „pentru crime împotriva poporului italian”, i-a executat prin împușcare. Cadavrele lor au fost duse la Milano și atârnate cu capul în jos, agățate de călcâie de o bară de acoperiș, împreună cu cadavrele altor câtorva demnitari fasciști, în fața unei benzinării mari a companiei Esso din Piazzale Loreto. La spectacol au asistat mii de italieni și numeroși militari ai armatei americane. Înainte de a fi atârnate, cadavrele au fost lăsate o vreme pe jos, în piațeta Loreto, înconjurate de mulțime. Unii loveau cadavrele cu picioarele, iar craniul lui Mussolini a fost strivit.
Joachim von Ribbentrop, care în perioada 1938–1945 a îndeplinit funcția de ministru de externe al Germaniei, la procesul de la Nürnberg a fost acuzat, condamnat la moarte și executat pentru crime de război și crime împotriva umanității.
Galeazzo Ciano a fost demis din funcția sa de către noul guvern al Italiei înființat după ce socrul său a fost răsturnat. Ciano a fugit în Germania la 28 august 1943, de teamă să nu fie arestat de noul guvern italian, dar germanii l-au predat către administrația lui Mussolini. A fost apoi arestat oficial sub acuzația de trădare. După procesul și sentința de la Verona, la 11 ianuarie 1944, Ciano a fost executat.
Pal Teleki fost prim-ministru al Ungariei s-a sinucis în 3 aprilie 1941.
István Csáky fost ministru de externe al Ungariei s-a îmbolnăvit subit, iar în 27 ianuarie 1941 a murit.
László Bárdossy a fost prim-ministru al Ungariei din 1941 până în 1942. După sfărșitul războiului Bárdossy a fost arestat și judecat ca criminal de război și colaborator cu regimul nazist, a fost executat prin împușcare în 10 ianuarie 1946 lângă pușcăria Marko Budapesta.
Numai Horthy Miklos a scăpat viu şi nevătămat de nimeni. Ba mai mult după anii ’90 a devenit erou naţional al Ungariei! Un fascist!?
Ca și cum Hitler ar fi declarat de germani erou național al țării lor! Greu de priceput.
https://asociatia-tempora.ro/2019/08/23/epilogul-arbitrajului-de-la-viena/https://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2019/08/Dictatul-de-la-Viena1-1024x807.jpghttps://asociatia-tempora.ro/wp-content/uploads/2019/08/Dictatul-de-la-Viena1-150x150.jpgDiverseCa într-o melodramă de gust învechit, dar plină de deznodăminte drepte, toţi cei vinovaţi de mutilarea Transilvaniei şi-au primit o cumplită pedeapsă. Hitler s-a prăbuşit sub ruinele Reichului său; Mussolini a fost împuşcat ca un fugar la margine de drum; Ribbentrop a sfârşit în spânzurătoare; Ciano la stâlp, sub...admintempora nicu.i.boca@gmail.comAdministratorAsociatia Civica TEMPORA